ZAVEŽLJAJI KUHANI NA PARI (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

200 g nemasne mljevene svinjetine
100 g repova račića
50 g suhih crnih kineskih gljiva
1 luk
250 g rižinog brašna
80 g škroba
10 g pšeničnog brašna
100 g sojinih klica (za posluživanje)
1 mladi luk i 1 mrkva (za garniranje)
sol
ulje

Upute za pripremanje:

Pola sata prije no što ćete započeti s pripremom ovog jela, gljive namočite u hladnoj vodi. Sojine klice operite i kuhajte u puno kipuće vode otprilike 4 minute, ocijedite i držite na toplom. Rižino brašno istresite u veću posudu za kuhanje, dodajte kap hladne vode, promiješajte i podlijte s 2,5 dl kipuće vode. Poklopite posudu i pustite da počiva 5 minuta. Tijesto tada procijedite kroz sitno sito koje ste obložili papirnim ubrusom, koji će upiti višak tekućine. Vlažno rižino brašno vratite u posudu za kuhanje, primiješajte mu škrob i pšenično brašno i mijesite rukama dok ne dobijete homogeno i čvrsto tijesto, koje ćete podijeliti u kuglice veličine šljive. Kuglice razvaljajte u krugove promjera otprilike 12 cm.
Luk očistite, narežite na sitne komadiće i nakratko popirjajte u woku (ili u tavi) na 2 žlice ulja, dodajte mljeveno meso, usitnjene račiće, ocijeđene i usitnjene gljive i posolite. Pirjajte sve sastojke 5 minuta, pa maknite s vatre i pustite da se prohladi. Na svaki krug tijesta stavite vrhom punu žlicu dobro ocijeđenog nadjeva, pa od tijesta napravite zavežljaje.
Zavežljaje smjestite u odgovarajuću posudu i kuhajte 10 minuta na pari. Poslužite toplo, na kruni od sojinih klica, ukrašeno kolutićima luka i mrkve.