BAKALAR S MLIJEKOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

800 g omekšanog bakalara
2 velika crvena luka
3 fileta slanih inćuna ili sardela
1 vezica sjeckanog peršina
1 režanj češnjaka
bijelo brašno
0,75 l mlijeka
ulje
sol

Upute za pripremanje:

Izrezati bakalar na komade i odstraniti kosti. Staviti na vatru nekoliko žlica ulja, dodati sjeckani luk i pržiti ga da postane staklast. Dodati, prije nego što luk počne rumenjeti, bakalar uvaljan u brašno i ostaviti ga da porumeni. Okrenuti komadiće bakalara i ispeći ih i s druge strane. Preliti ribu mlijekom i nastaviti kuhati na sasvim tihoj vatri. Kuhati oko 2 sata, povremeno protresti posudu da se bakalar ne zalijepi za dno. Na tri četvrtine kuhanja dodati ribi sjeckani peršin i češnjak, te filete slane ribe. Razblažiti s malo ulja i dovršiti kuhanje u pećnici na 175 °C. Na kraju dodati soli po ukusu.