BISKVIT OD TREŠNJA (Desert)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

180 g margarina
300 g šećera
3 jaja
nastrugana limunova kora
1 vanilin-šećer
450 g brašna
1 prašak za pecivo
malo mlijeka
1 kg trešanja

Upute za pripremanje:

Pjenasto se miješa 15 minuta 180 g margarina sa 300 g šećera, jedan po jedan 3 žumanjka i doda se nastruganu limunovu koru i 1 omot vanilin-šećer. Prosije se 450 g brašna sa 1 praškom za pecivo. U tučenu smjesu dodaje se malo brašna, malo mlijeka (po pola šalice), a na kraju snijeg od 3 bjelanjka. Sve se lagano izmiješa i izlije u premazanu ili obrašnjenu tepsiju. Po tijestu se stavi 1 kg trešanja bez koštica i peče na umjerenoj vatri, a na kraju na jačoj. Pečeno se pospe sitnim šećerom.