BRUDET OD SUHE HOBOTNICE (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

1 kg suhe hobotnice
80 dag luka
0,20 l ulja
5 dag pirea od rajčice
sol
papar
2 l vode
90 dag kukuruznog brašna
2 l vode
sol

Upute za pripremanje:

Hobotnicu močiti u vodi najmanje 12 sati, a prije upotrebe dobro je oprati u toploj vodi. Luk sitno isjeckati i dopola popržiti. Dodati ocijeđenu hobotnicu, rajčicu, sol i papar. Sve još malo pirjati, a zatim doliti vodu, pokriti i kuhati dok hobotnica ne postane mekana. Brudet od hobotnice dosta je tamne boje, koju daje sama sušena hobotnica.
Palentu skuhati od 90 dag kukuruznog brašna i 2 l vode i soli. Palentu kuhati klasično na laganoj vatri uz neprekidno miješanje 1 sat. Može se koristiti i instant palenta.