Sastojci:
1 kg ugora
50 dag liganja
malo brašna
2-3 dl maslinova ulja
40 dag luka
10 dag crnih maslina
2 dag kapara
3 fileta slanih sardela
2 lista lovora
ružmarin
3 kisela krastavca
kora od limuna
2 oguljene rajčice
1 vezica peršina
1/2 žličice papra
2,5 dl bijelog vina
1 dl
octa
1,5 l vode
sol
Upute za pripremanje:
Lignje očistiti, oprati i narezati na deblje kolutove, posoliti ih, uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Ugora očistiti, osušiti, narezati na komade, posoliti i ispržiti na vrelom ulju. Na ulju popržiti nasjeckani luk, dodati masline, kapare, slanu sardelu, lovor ružmarin, nasjeckane kisele krastavce i malo kore od limuna. sve zajedno pirjati nekoliko minuta, a onda dodati narezanu rajčicui sjeckani peršin i papar. Pirjati još 20 minuta, doliti vino i ocat pa dobro promiješati. U dublju posudu poredati pržene lignje i ugora, preliti pripremljenom smjesom i doliti vodu. Posoliti po potrebi. Kuhati na laganoj vatri 35 minuta. Poslužiti hladno.