NONINA KANAVICA (Međujelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba tijesto:
300 g brašna
3 jaja
sol

Nadjev:
500 g mljevenog mesa
3 žlice maslinova ulja
350 g špinata
50 g pršuta
4 režnja češnjaka
3 jaja
100 g tvrdog sira
1 žlica vegete
sol
papar

Upute za pripremanje:

Špinat skuhamo i isjeckamo. Pršut i češnjak isjeckamo, a sir naribamo. Na ulju pirjamo meso, a kad omekša dodamo mu špinat, pršut, češnjak, sol, papar i vegetu. Kratko pirjamo. Kad se smjesa ohladi dodamo sir i jaja. Umijesimo tijesto. Razvaljamo ga, pa po njemu rasporedimo nadjev i pomoću čiste krpe zamotamo savijaču.
Polako kuhamo od 40 - 45 minuta u slanoj kipućoj vodi. Izvadimo, narežemo na komade i prelijemo umakom od rajčice u kojem je nasjeckani bosiljak. Obilato pospemo parmezanom.