Sastojci:
Sastojci za 6 osoba:Tijesto
0,40 kg brašna
0,06 kg šećera
0,06 kg maslaca
0,04 kg kvasca
2 žumanjka
ribana korica limuna
0,3 l mlijeka
malo soli
Za nadjev:
0,70 kg skute
limunova korica
0,10 kg šećera
0,10 kg suhih grožđica
2 jaja
vanilija šećer
Upute za pripremanje:
Pomiješati kvasac sa malo mlijeka, šećera i brašna te pustiti da se digne. U ostalo brašno umiješati šećer, žumanjke, koricu limuna, rastopljeni maslac, sol, mlako mlijeko i napola dignuti kvasac. Sve dobro umijesiti i pustiti na toplome da se diže (mora dvostruko narasti).Nadjev: Skutu pomiješati sa šećerom, jajima, koricom limuna, grožđicama.
Dignuto tijesto razdijeliti na tri djela, razvaljati i slagati na nauljeni okrugli pekač. Na dno pekača staviti tijesto, pa preko nadjev i na kraju tijesto. Pustiti da se digne. Prije pečenja malo nabosti iglom, premazati bjelanjkom, posuti šećerom i peći 40 minuta.
porijeklo recepta: otok Lošinj