POLPETE OD MEKUŠCA SA BOBOM I BLITVOM (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba:

400 g kuhane hobotnice
400 g kuhane sipe
400 g kuhane lignje
2,5 dl vode
100 g brašna
1 jaje
češnjak, peršin, papar, sol
po potrebi, malo prezla
domaćeg ulja
1 kg boba
2 kg blitve
200 g pancete

Upute za pripremanje:

Hladnu vodu i brašno izmiješati i staviti prokuhati. Kaši dodati jaje, isjeckanog mrkača, sipu, lignje, začine po želji, domaće ulje, malo prezla i sve dobro izmiješati. Od gotove mase oblikovati 12 polpeta i pržiti na ulju s obje strane. Slagati ih na pliticu i ukrasiti kriškama limuna.
Blitvu i bob koje smo prethodno iskuhali stavimo u padelu, u kojoj smo prethodno na masnoći popržili pešt. Lagano promiješamo, probamo ukus koji dopunimo začinima.
Jelo je pripremljeno u sklopu manifestacije Zaboravljeni okusi naših starih.