SHURBA AL-IMMA (Predjelo)

Specijalitet Libanonske kuhinje

Sastojci:

500 g sitno mljevenog janjećeg mesa
100 g riže
2 luka
2 režnja češnjaka
1 bjelanjak
brašno
cimet u prahu
peršin
juha od povrća
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

Za ovu izvrsnu libanonsku čorbu potrebna je juha od povrća: Pripremite je kuhajući u malo osoljene vode mrkvu, luk, celer, malu rajčicu (možete upotrijebiti i gotov proizvod) i dodajte, u ovom slučaju, pola žličice cimeta. Držite na toplom.
Pomiješajte meso s češnjakom i lukom, bjelanjkom, soli, paprom i malo cimeta. Oblikujte okruglice veličine oraha, uvaljajte ih u brašno i pržite 4 – 5 minuta na vrelom ulju. Izvadite okruglice, ocijedite i stavite u kipuću juhu. Pustite kuhati 15 minuta, dodajte rižu i dokuhajte.
Dodajte svježe sjeckani peršin i poslužite toplo.