DIMLJENI ŠPAGETI (Predjelo)

Specijalitet Ličke kuhinje

Sastojci:

350 g tankih špageta
100 g dimljene slanine
3 – 4 zrele rajčice
režanj češnjaka
feferon
maslinovo ulje
sir Dimsi

Upute za pripremanje:

Očistite rajčice, izvadite sjemenke. Zgnječeni luk stavite u posudu na 4- 5 žlica ulja. Izvadite luk kad zažuti, dodajte na kockice narezane rajčice i cijeli feferon, pa polako miješajte na laganoj vatri. Na kraju dodajte slaninu narezanu na kockice. Posolite i ostavite kuhati na tihoj vatri 15 minuta, pazeći da se umak previše ne smanji. Po potrebi podlijte s vodom. Kuhane (5 – 6 minuta) i ocijeđene špagete premjestite u tavu, izvadite feferon, i polako promiješajte na laganoj vatri. Pospite naribanim sirom.