REZANCI S OVČETINOM (Predjelo)

Specijalitet Ličke kuhinje

Sastojci:

400 g rezanaca
350 g nemasne mljevene ovčetine
400 g Vrganja
mrkva
crveni luk
350 g pasirane rajčice
vezana aromatična vezica (lovor, ružmarin, majčina dušica)
bijelo suho vino
ružmarin
ribani parmezan
juha (može i od kocke)
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očišćenu mrkvu, crveni luk i celer narežite i pirjajte na 4 – 5 žlica ulja s vezanom aromatičnom vezicom. Popržite meso, podlijte s pola čaše vina i pustite da ispari. Posolite, dodajte pasirane rajčice i kuhajte 20 minuta, podlijevajući juhom po potrebi. Očistite četkicom gljive od zemlje i obrišite ih vlažnom krpom.
Narežite gljive i stavite ih u umak iz kojega ste izvadili aromatično bilje te kuhajte još 10 minuta, pa ugasite vatru.
Rezance skuhajte, ocijedite i stavite u posudu s umakom pa promiješajte. Poslužite u tanjurima ukrašenim ružmarinom.