Sastojci:
(za dvije osobe)jedan mladi fazan
sol, papar
konjak ili vinjak
dva režnja svježe masne slanine
jedna glavica kapule
jedna mrkva
jedna četvrtina korjena celera
dvije žlice maslaca
jedna žličica bobica brinje
2,5 dl kvalitetnog crnog vina
2,5 dl
Upute za pripremanje:
Fazana posolimo i popaprimo, te ga iznutra zalijemo konjakom. Na prsni dio poredamo režnjeve slanine i pričvrstimo čačkalicom. Kapulu, mrkvu i celer narežemo na veće komade. Maslac zagrijemo u posudi te fazana malo popržimo.Dodamo povrće i izgnječene bobice brinje. Sve skupa peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 35 minuta. Skinemo slaninu i fazana pećemo još 10 minuta. Fazana nakon toga izvadimo iz posude. U posudu ulijemo vino, kuhamo 5 minuta, te propasiramo povrće. U umak dodamo vrhnje.
Kao prilog možemo poslužiti krokete, njoke ili pirjani kiseli kupus sa grožđem.