Sastojci:
1 dl ulja200 g luka
150 g mrkve
50 g korijena celera
50 g korjena peršina
800 g šumskih gljiva (vrganji, lisičarke, trube, smrčci)
400 g krumpira
sol, papar
mažuran
sok od jednog limuna
žličica crvene, mljevene slatke paprike
Upute za pripremanje:
Na ugrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte sitno narezanu mrkvu, korijen celera i peršina i pirjajte na laganoj vatri dok povrće na pola ne omekša. Nakon toga dodajte narezane gljive i krumpir narezan na manje kockice. Začinite solju, paprom, mažuranom, pospite crvenom mljevenom paprikom pa zajedno pirjajte na laganoj vatri podlijevajući vodom dok svi sastojci ne omekšaju.Potkraj kuhanja ulijte sok od jednog limuna.
Jelo je za Gastronaut – IQM edukacije u Karlovcu osmislila Ivana Vukmanić, chefica restorana DP.