GULAŠ S GLJIVAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe
25 dag crvenog luka
0,5 dl ulja
40 dag krumpira rezanog na kocke
20 dag dimljene domaće kobasice
40 dag raznih gljiva (vrganj, lisičica, puza)
1 žlica slatke crvene paprike
1 žlica ljute paprike (ili 1-2 feferona)
malo ukuhane rajčice
1,5 žlica brašna
1 dl bijela vina
2 dl kiselog vrhnja
sol

Upute za pripremanje:

Luk sitno narezati, pirjati na ulju, dok ne uvene. Dodati krumpir rezan na kocke, sitno narezanu kobasicu i gljive. Dodati vodu. Pirjati dok krumpir ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. Zatim dodati slatku i ljutu papriku (ili feferone sitno narezane) i rajčice. Sve pobrašniti, dodati vino i vodu da postane fina gusta smjesa. Na kraju posoliti i dodati vrhnje.