JUHA S GLJIVAMA NA NAČIN "DVA GOLUBA" (Juha)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

(za 10 osoba)
0,6 kg sušenih ili svježih vrganja
0,4 kg svježih šampinjona
0,5 kg suhog mesa
0,2 kg luka
0,2 kg mrkve
0,1 kg masnoće
0,1 kg brašna
1 kg krumpira
0,15 kg rajčica ukuhanih
0,2 l kisela vrhnja
2 jaja
0,05 kg soli
0,05 kg crvene paprike
vezica peršina
1 g papra

Upute za pripremanje:

Na masnoći popržimo sitno sjeckani luk, dodamo na kocke narezano suho meso, te malo popržimo i potom dodamo mrkvu narezanu na kockice. Pustimo da omekša i dodamo gljive koje smo prethodno narezali na listiće. Sve zajedno pustimo da se prži, pa dodamo brašno, ukuhanu rajčicu i crvenu papriku. Popržimo i zalijemo vodom ili temeljcem. Dodamo krumpir koji smo narezali na kocke, začinimo pustimo sve kuhati. Kada je gotovo dodamo umak koji pripremimo od kiselog vrhnja i jaja.