Sastojci:
1,5-2,00 kg medvjeđe šape (Lika)4 jabuke
4 naranče
0,5 kg korjenastog povrća (Primorje)
0,5 kg luka
0,3 kg borovica (Gorski kotar)
0,5 l prošeka (Dalmacija)
0,5 l crnog vina (Istra)
30 g soli
0.01 kg papra
0,1 kg brašna (Roč)
0,1 kg rajčice
0,1 kg marmelade
0,5 l temeljca
glavica češnjaka
lovorov list
Za pac:
prokuhano korjenasto povrće
glavicu češnjaka
glavica luka
crno vino
papar u zrnu
lovorov list
ružmarin
majčina dušica
vinski ocat
Upute za pripremanje:
Svježu medvjeđu koljenicu posolimo i popaprimo, pa zavaljamo u brašno i popržimo s obje strane na vrućoj masnoći. Povrće dodajemo po tvrdoći, pa pirjamo dok ne omekša i na kraju zalijemo "pacom". Dodamo začine, voće, lovorov list, pire od rajčice, dolijemo vino i prošek. U umak stavimo medvjeđu šapu i kuhamo na laganoj vatri 4-5 sati.
Umak zgotovimo tako da ga zgusnemo sa zaprškom koju smo napravili na medvjeđoj masnoći, potom sve to skupa propasiramo i začinimo, te ponovo stavimo šapu da se kuha još sat vremena da omakša. Poslužuje se u umaku, a prilog mogu biti njoki, palenta, fuži ili njoki od kruha. Ovim jelom se je restoran Ronjgi predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.