MAĐARSKA GULAŠ JUHA (Predjelo)

Specijalitet Madžarske kuhinje

Sastojci:

1 veliki luk
2 žlice ulja
1 žličica crvene paprike
40 dag junetine
1 zelena paprika
1 velika zrela rajčica
10 dag mrkve
10 dag peršinovog korijena
30 dag krumpira
sol
kumin po želji
ljuta paprika po želji

za tijesto:
1 jaje
10 dag brašna
sol

Upute za pripremanje:

Pirjajte nasjeckani luk na ulju. Kad postane proziran, pospite ga crvenom mljevenom paprikom. Dodajte meso narezano na kocke, sol, zelenu papriku i rajčicu. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša. Dodajte na kocke narezanu mrkvu, peršinov korijen i krumpir. Prelijte s 1 l vode i po volji začinite kuminom. Kuhajte dok povrće ne omekša.
Od brašna, jaja i malo soli umijesite čvrsto tijesto. Kidajte komadiće veličine riže i ukuhajte u kipuću juhu.