AROMATIČNA JUHA OD RAJČICE (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
1 l Soka od rajčice
200 ml vode
2 režnja češnjaka narezanog na listiće
svježi kopar
celerov list
1 žličica šećera
2 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegete

Žličnjaci za juhu:
1 jaje
2 žlice Oštrog brašna Podravka
sol

Upute za pripremanje:

Šećer kratko popržite do zlatnožute boje i zalijte sokom od rajčice i vodom. Dodajte češnjak, kopar, celer, Vegetu i pustite da juha zakipi. Kad juha zakipi, žlicom umiješajte žličnjake koje ste pripremili tako da ste izmiješali jaje sa soli i brašnom. Žličnjake kuhajte 5-10 minuta na laganoj vatri.
Juhu poslužite u porculanskim ili staklenim zdjelicama.
Savjet: Svježi kopar i celer možete cijeli kuhati u juhi ili ih narežite, po želji.