Sastojci:
2 kg brancina2 kg krupne morske soli
1 kg sitne morske soli
2 žlice sipina crnila
4 bjelanjka
maslinovo ulje
ružmarin
Upute za pripremanje:
Brancinu očistimo utrobu i škrge. Ljusku ostavimo da se sol ne zalijepi za ribu jer će biti preslana. Pomiješamo krupnu i sitnu sol, dodamo crnilo i bjelanjke te miješamo rukama dok ne dobijemo crnu smjesu. Lim pospemo dijelom soli i na nju položimo ribu. Ostatak soli pospamo po ribi tako da bude potpuno prekrivena. Za aromu umetnemo u ribu grančice ružmarina. Pečemo 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. Pečenu ribu izvadimo, sol potučemo batićem i skinemo zajedno s kožom. Meso stavimo na tanjur, prelijemo maslinovim uljem i ukrasimo ružmarinom. Ribu možemo poslužiti uz blitvu.