Sastojci:
crveni krumpir za njoke (Gorski Kotar)brašno za njoke (Istra)
skuta (Paška)
kopriva (Marčelji)
škampi (Jadran)
maslinovo ulje (Dalmacija –Murter, Iž )
začini
vrhnje za kuhanje
češnjak
Upute za pripremanje:
Skuhamo krumpir od kojeg napravimo njoke, a u tijesto za njoke dodamo skutu i to na 1 kg krumpira 0,40 g skute. Razvaljamo, oblikujemo njoke i skuhamo ih.Koprivu očistimo i lagano blanširamo. Na maslinovom ulju popržimo repiće od škampa dodamo koprivu i češnjak, flambiramo i zalijemo temeljcem od škampi. Dodamo njoke, pustimo neka prokuha, potom dodamo vrhnje za kuhanje i začinimo. Prije serviranja prelijemo maslinovim uljem.
Ovim jelom se je restoran Šmrika predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.