KOKOŠ NA BRUDET (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

za 4 do 6 osoba
1 srednje velika kokoš
2 žlice vinjaka
40 g ulja
1 glavica luka
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
4 svježe rajčice ili pelata
peršin
sol
papar
piment
lovorov list
ružmarin
limun

Upute za pripremanje:

Kokoš narežite na komade, posolite, pospite Vegetom i poškropite vinjakom. Neka tako pripremljeno meso kratko odstoji. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte vino, nasjeckani češnjak i peršin, oguljenu i na kocke narezanu rajčicu, piment, papar, lovor, ružmarin i plošku limuna.
Propirjajte i dodajte pripremljenu kokoš. Zalijte s malo tople vode i pirjajte dok ne omekša.
Poslužite s palentom ili sa slanim kuhanim krumptrom.
Napomena: Vrlo je važno da jelo kuha sasvim polagano.