Sastojci:
meso tune
češnjaka
ružmarina
lovor
luk
rezance
mrkvice
korijen celera
peršina
šećera
crnog vina
vinskog octa
maslinovog ulja
Upute za pripremanje:
Meso tune izrežemo na kotlete i stavimo u marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, ružmarina i lovora da odstoji pola sata. Ocijedimo, pa na dijelu masnoće popržimo luk izrezan na rezance. U smjesu dodajemo prutiće mrkvice, korijen celera i stabljike od peršina. Kad je prženo obilato pospemo šećerom, podlijemo crnim vinom i vinskim octom. Ovisno o korištenom vinu i octu, prilagodimo omjer octa i šećera tako da umak bude umjereno kiseo. Kad prokuha toplo prelijemo preko toplih kotleta tune pečenih na gradelama. Prije posluživanja ostavimo da dugo odstoji (najbolje preko noći). Tunu poslužimo hladnu s domaćim kruhom.