MEDITERANSKE LAZANJE (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
1 pakiranje lazanja (500 g)
200 g očišćenih škampa
200 g konzervirane tunjevine
2 pakiranja Sjeckane rajčice s bosiljkom i origanom (780 g)
300 g mozzarelle
30 g očišćenih Crnih maslina Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 žlica kapara
30 g naribanog parmezana

Upute za pripremanje:

Na maslinovo ulje dodajte sjeckanu rajčicu s bosiljkom i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, natrganu tunjevinu, nasjeckane masline, kapare i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, posložite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mozzarellom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja. Pospite mozzarellom i parmezanom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.
Poslužite toplo uz čašu crnog vina.
Savjet: S ovim umakom priprema lazanja bit će brža i lakša.