RAGU OD PILETINE (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
2 žlice ulja
50 g luka
500 g pilećeg filea
300 g šampinjona
400 g krumpira
300 ml Pasirane rajčice
1 žličica Vegete
sol, papar
1 žlica nasjeckanog peršin

Upute za pripremanje:

Piletinu narežite na kockice i kratko popržite na zagrijanom ulju. Dodajte nasjeckani luk i još kratko popržite.
Šampinjone narežite na četvrtine, a krumpir na kockice te dodajte mesu. Zalijte vodom da prekrije sadržaj i pirjajte poklopljeno 15-ak minuta na laganoj vatri. Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte Vegetu, sol, papar i još pirjajte 10-ak minuta.
Poslužite toplo posuto peršinom.
Savjet: Ako želite gušći ragu, dio krumpira ispasirajte.