Sastojci:
za 4 osobe:260 g riže Arborio
0,3 dl maslinovog ulja
180 g muškatne bundeve
60 g maslaca
60 g sira Grana Padano
200 g istarskog ombola
1,5 l povrtnog temeljca
150 g kapule
1 dl bijelog vina
10 g soli
6 g papra
Upute za pripremanje:
Na zagrijanom maslinovom ulju popržimo luk. Zatim krećemo tostirati rižu dok ne postane staklasta. Zalijemo bijelim vinom. Kad vino ispari, dodajemo povrtni temeljac.
Nakon 15 minuta kuhanja dodamo kockice od muškatne bundeve. Postepeno dodajemo temeljac, ovisno o brzini kuhanja riže. U toku kuhanja, rižoto začinimo, posolimo i popaprimo te na posebnoj tavi pržimo listiće ombola dok ne postanu hrskavi. Kad je riža al dente maknemo tavu s plamenika te dodajemo maslac i Grana Padano. Izmiješamo i pustimo da odstoji 2 minute. Serviramo u duboki tanjur, čips od ombola složimo na vrhu, dekoriramo te sve zajedno obogatimo maslinovim uljem. Uz jelo se preporuča odležana istarska Malvazija.