Sastojci:
500 g dagnji500 g prnjavica
3 češnja češnjaka
8 lakirki
4 fileta slanih inćuna
usoljene kapare
krušne mrvice
peršin
2 zrele rajčice (za garniranje)
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Školjkama sastružite oklope žličicom kako biste im uklonili prljavštinu, operite ih, očistite od pijeska, pa ih popirjajte na 4-5 žlica ulja i dva češnja češnjaka, na jakoj vatri. Jedan dio oklopa školjke ostavite, a drugi bacite.U zdjeli pomiješajte 5-6 vrhom punih žlica krušnih mrvica, fino usitnjenih fileta slanih inćuna, vezici usitnjenog peršina, žlici ocijeđenih kapara i posolite.
Oklope školjki nadjenite smjesom, ukrasite mesom školjki i složite u namaštenu vatrostalnu posudu.
Svaku školjku garnirajte kaparom, prelijte uljem i pecite 10-12 minuta na 180°C.
Poslužite uz rajčicu narezanu na kockice.