Sastojci:
700 g tunjevine, 4 odreska200g crnih i zelenih maslina
300 g zrelih rajčica (ili pelati)
2 režnja češnjaka
feferon
bijelo suho vino
za marinadu:
veliki crveni luk
crni papar u zrnu
Upute za pripremanje:
Stavite u zdjelu očišćeni i narezani luk zajedno s tuninom i zrnima papra, čašom octa i čašom vina. Marinirajte na svježem mjestu 3 - 4 sata, okrečući tuninu više puta. Očistite rajčice i narežite ih na kockice. Izvadite koštice iz maslina pa ih narežite. Pirjajte očišćeni i nasjeckani češnjak na 4 - 5 žlica ulja, ali nemojte dozvoliti da požuti. Dodajte masline, sol, smrvljeni feferon i kuhajte 2 - 3 minute. Dodajte žlicu mariniranog soka i pustite da se zgusne. Dodajte rajčice i kuhajte na tihoj vatri 20 minuta.Izvadite tuninu iz marinade i ostavite je u vlažnom stanju. Stavite je na gril u pećnici i pecite je 15 minuta na 180°C, ali je posolite na polovini pečenja. Prelijte marinadu u posudu s crvenim lukom i kratko prokuhajte. Izvadite tuninu iz pećnice i stavite je u umak s maslinama, promiješajte par puta te skinite s vatre. Ocijedite narezani crveni luk pa ga složite na tanjure i na njega stavite tuninu koju ukrasite umakom od maslina.