ZELENI REZANCI SA SIPOM (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(4 osobe)
600 g sipe prethodno očišćene
crnilo od sipe
2 glavice crvenog luka
1 glavica češnjaka
1 dl maslinova ulja
sol, papar
2 dl riblje juhe kao temeljca
1 dl crnog vina
1 žličica pirea od rajčice

Upute za pripremanje:

Na maslinovom ulju pržimo sitno sjeckani luk. Kad potamni dodamo na kockice narezanu sipu i češnjak, pa sve to pržimo još 15 minuta. Malo posolimo i popaprimo dodamo crnilo od sipe i ribljeg temeljca, crno vino, paradajz pire, pa sve to pustimo još 10 minuta da prokuha na laganoj vatri dok tekućina malo ne ispari. Kad se masa malo zgusne jelo je gotovo.
U dosta slane vode skuhamo zelene rezance koje umiješamo u gotovu masu, ukrasimo ploškom paradajza i serviramo u dubokom tanjuru.