BAKINI MEDALJONI (Glavno jelo)

Specijalitet Međimurske kuhinje

Sastojci:

svinjski medaljoni
luk
špek
šumske gljive
vino
temeljac
vrhnje
sol
papar
majčina dušica
peršin
domaći njoki

Upute za pripremanje:

Svinjske medaljone posolimo i popaprimo. Osušimo na salveti i pečemo na roštilju tako da ostanu roza boje u sredini. U međuvremenu na maslacu popržimo sitno narezan luk, kockice domaćeg špeka i miješane šumske gljive. Podlijemo vinom, temeljcem i vrhnjem.
Umak začinimo po želji sa solju i paprom i završimo s majčinom dušicom i nasjeckanim peršinom. Medaljone s roštilja premjestimo u umak i kuhamo još par minuta da meso malo omekša. Njoke izvadimo iz kipuće vode, pomiješamo na vrelom maslacu na tavi da dobiju koricu i poslužimo uz medaljone i umak.