Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dag goveđe pržolice
2 glavice luka
6 režnjeva češnjaka
1 žlica brašna
20 dag rajčica
50 dag krumpira
15 dag paprike
1 dl ulja
15 dag suhe slanine
1 žličica mljevene crvene paprike
1/2 vezice peršina
sol i papar
Upute za pripremanje:
Goveđu pržolicu narezati na četiri odresaka, istući ih batom, posoliti i popapriti, uvaljati u brašno i popržiti s obje strane na dobro zagrijanom ulju. Meso izvaditi i staviti na zagrijani tanjur. Na istom ulju popržiti sitno isjeckani luk, češnjak i peršin. Dodati slaninu narezanu na režnjeve i posuti mljevenom paprikom. Preliti juhom ili toplom vodom, vratiti popržene odreske i zajedno pirjati desetak minuta. Paprike očistiti od sjemena, oprati i razrezati na četiri komada. Rajčicu oguliti i razrezati na četiri komada, istisnuti sjeme i sok. Pržolice posložit u vatrostalnu ili zemljanu posudu zajedno s umakom u kojem su se pirjale, dodati krumpir, odozgo posložiti paprike i rajčice, posipati sjeckanim peršinom i preliti iscjeđenim sokom od rajčica. Peći 40 minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva C.