Sastojci:
50 g ječmene kašepola svježe crvene paprike
50 g slanine (špeka)
1 glavica luka
Vegeta
sol
papar i lovor list
200 g telećeg buta
1 glavica luka
0,3 dl bijelog vina
malo brašna
50 g šećera
1 mrkva
Upute za pripremanje:
Teleći odrezak u umaku od vina s karameliziranom mrkvom i ječmena kaša sa svježom paprikomLuk pirjamo oko 5 minuta na maslacu i dodamo mu narezanu papriku i slaninu. Kad je pirjano dodamo ječmenu kašu i temeljac od juhe te začinimo prema želji.
Narežemo odreske od buta, posolimo ih i popržimo na maslacu. Pečene odreske izvadimo i na taj maslac stavimo nasjeckani luk. Pirjamo kapulu oko 5 minuta. Pospemo s malo brašna te zalijemo vodom i vinom. U taj umak stavimo odreske pa ih još malo propirjamo.
Rastopimo šećer, dodamo u tavu mrkvu narezanu na trakice, pomiješamo i serviramo na pečenim odrescima.
Jelo se može kušati i u sklopu aranžmana turističke agencije Etno Art.