Sastojci:
5 jaja
(za 4 osobe)
1 veliki krumpir
100 g dimljene slanine
100 g šampinjona
1 luk
2 žlice
Zagrebačkog svježeg sira
2 žlice nasjeckanog peršina
sol, papar i maslac
Upute za pripremanje:
Krumpir oguliti, oprati i nasjeckati na jako sitne kockice, slaninu narezati na jako tanke prutiće, luk sitno nasjeckati i šampinjone narezati na tanke ploškice. U tavi ugrijati maslac i sve ove sastojke dodati i peci dok krumpiri ne postanu mekani. U posudi istući jaja, dodati sol i papir i kao posljednje svježi sir i sve još jednom dobro istuci. Iz tave izvaditi pečene krumpire s ostalim sastojcima, dodati još malo maslaca, dodati mješavinu jaja sa sirom, sačekati dok se razlije po tavi te podijeliti garnituru krumpira, slanine i šampinjona preko mješavine s jajima. Pokriti poklopcem i na niskoj vatri peci dok se mješavina ne stvrdne. Kao posljednje dodati nasjeckani peršin i peći još 1-2 minute. Omlet prebaciti na veliki tanjur, narezati na četvrtine i poslužiti uz prepečeni kruh i svježu sezonsku salatu.