Sastojci:
1 kg komadića janjeće (ili braveće) plećke2kg patlidžana
2 rajčice
crveni luk
naribani sir Pekorelo
brašno
lovorov list
juha od povrća
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Pirjajte narezani crveni luk na 4 – 5 žlica ulja, dodajte meso, rajčice, lovorov list i papar. Poklopite i polako kuhajte sat i pol. Pecite patlidžane 20 minuta u pećnici na 180 C. Kada omekšaju, ohladite ih, ogulite, pretvorite u kašu. Stavite posudicu na laganu vatru, ulijte malo ulja, dodajte 6 – 7 žlica brašna te miješajući postupno dolijevajte 2 šalice juhe od povrća. Kada zakuha, dodajte kašu od patlidžana i krupnije naribani sir. Pažljivo miješajte 7 – 8 minuta. Posložite meso uz umak od patlidžana i poslužite.