Sastojci:
za štrudlu:domaće lisnato tijesto
domaće jabuke Advenke
cimet
šećer
suhe grožđice
mrvice od kruha
rum
za umak od vanilije:
domaće kravlje mlijeko
vanilija
šećer
rum
za preljev od višnje:
višnje
šećer
gustin
Upute za pripremanje:
Domaće lisnato tijesto razvučemo i po njemu ravnomjerno rasporedimo jabuke nasjeckane na listiće te navedene sastojke. Zamotamo i premažemo žumanjkom pa stavimo u pećnicu na 170 °C. Za umak od vanilije zakuhamo mlijeko te dodamo šećer, rum i puding od vanilije (ukoliko se radi od čiste vanilije po potrebi ga zgusnemo gustinom). Preljev od višnje pripremamo tako da višnje prokuhamo u koncentratu od vode i šećera, a smjesu po potrebi zgusnemo s gustinom.
Serviramo tako da na podlogu umaka od vanilije stavimo štrudlu od jabuke, prelijemo je vrućim preljevom od višnje te desert posipamo šećerom u prahu.