KUHANE UKISELJENE PAPRIKE (Salata)

Specijalitet Ostale kuhinje

Sastojci:

4 kg paprika
1,5 l octa
2 dl ulja
13 žlica šećera
10 zrna papra
10 žlica soli

Upute za pripremanje:

Paprike operite i očistite od sjemenki. U veliki lonac pomiješajte 3 litre vode, ulje, ocat, šećer, sol i papar. Kad zavri dodajte jedan dio paprika, ovisno o veličini lonca, pa kuhajte otprilike 10 minuta. Za vrijeme kuhanja paprike okrenite nekoliko puta kako bi se prokuhale sa svih strana.
Kuhane paprike izvadite iz tekućine i ostavite da se ohlade. Poslažite ih u staklenke i preko njih stavite očišćene korijene hrena kako ne bi prilikom dodavanja tekućine izronile na površinu. Tako pripremljene paprike prelijte sa 3 žlice ulja i tekućinom u kojoj su se kuhale. Neka odstoje dva dana pokrivene tanjurićem. Ukoliko su upile veću količinu tekućine po potrebi dodajte još octa. Staklenke sa paprikama dobro zatvorite i držite ih na mračnom mjestu.