Sastojci:
4 kg mesnatih paprika1 kg bijelog kupusa
1 l octa
8 zrna papra
4 korijena hrena
ulja i soli po potrebi
Upute za pripremanje:
Paprike očistite od sjemenki, operite i osušite.Stavite ih u veću posudu i prelijte vrućom tekućinom. Paprike držite poklopljene otprilike 1 sat dok ne omekšaju. Kupus naribajte, začinite solju i ocijedite. Paprike izvadite iz tekućine i punite kupusom. Slažite ih u staklenku, a između njih stavite komadiće očišćenog hrena. Prokuhajte ocat, 3 litre vode te dodajte soli i papra.
Paprike prelijte ohlađenom tekućinom i pokrijte tanjurićem. Ostavite nezatvorenu do slijedećeg dana, jer će paprike upijati sok i po potrebi će trebati još dodati tekućine.
Kada paprike više ne budu upijale sok zalijte uljem. Staklenku zatvorite i spremite na hladnom i mračnom mjestu.