PRIMORSKI KOLAČ (Desert)

Specijalitet Ostale kuhinje

Sastojci:

5 jaja
200 g smeđeg šećera
200 g kukuruznog brašna
200 g badema (130 g mljevenih, 70 g u listićima)
2 dl maslinovog ulja
2 dl tekućeg jogurta
2 naribane jabuke
2 naribane kruške
2 naribane korice limuna
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
2 dl meda

Upute za pripremanje:

Razmutimo žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodamo maslinovo ulje, jogurt, jabuke, kruške, koricu limuna, bademe, prašak za pecivo i kukuruzno brašno. U drugoj posudi napravimo snijeg od bjelanjaka i lagano ga umutimo u smjesu. Smjesu izlijemo u nauljen protvan i stavimo je peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C oko 30 minuta. Kad je smjesa pečena, namažemo je medom i pospemo listićima badema.