Sastojci:
200 g purećih prsa3 krumpira
5 jaja (od kojih 2 kuhana)
100 g sira Trapist
300 g kukuruznog škroba
1 luk
1 paprika
ružmarina
majčine dušice
50 g suhog grožđa
1 vrećica suhog kvasca
crne masline
100 g šećera
umak (kao prilog)
120 g maslaca
maslinovo ulje
Upute za pripremanje:
Krumpir skuhajte, ogulite i ispasirajte. 2 jaja kuhajte 7 minuta. Maslacu primiješajte šećer, 3 žumanjka (jedan po jedan) i sir, dodajte kvasac, krumpir, kukuruzni škrob i snijeg od 3 bjelanjka. Ostavite tijesto da počiva 30 minuta, a šaku grožđica namočite u mlakoj vodi.Narezani luk popirjajte na 2-3 žlice ulja, dodajte puretinu narezanu na komadiće i pustite da se pirja 6-7 minuta. Isključite štednjak i pustite da se jelo ohladi. Od tijesta napravite 16 polpetica koje ćete napuniti puretinom, komadićem kuhanog jaja, paprike, ocijeđenim grožđicama i maslinom bez koštice. Svaku polpeticu umotajte sa ružmarinom i majčinom dušicom u aluminijsku foliju, složite u vatrostalnu posudu i pecite na 180°C 45 minuta. Poslužite uz mirisni umak.