Sastojci:
kozicelignje
dagnje
vongole
škampi
luk
češnjak
peršin
bosiljak
maslinovo ulje
riža arborio
bijelo vino s Lastova
riblji temeljac
Grana Padano
maslac
Upute za pripremanje:
Priprema našeg bijelog rižota zahtijeva pažnju i stručnost. Na zagrijanom maslinovom ulju pržimo luk, češnjak te kozice i lignje narezane na kolutiće. Zatim dodajemo rižu arborio i zalijevamo je finim bijelim vinom. Kad alkohol ispari, postepeno dodajemo dagnje, vongole, škampe i riblji temeljac. Kroz taj postupak riža upija sve bogatstvo okusa iz plodova mora, stvarajući neodoljivu teksturu.Na kraju, kako bismo postigli savršenu kremastu konzistenciju, dodajemo rižotu maslac i Grana Padano. Nježno ga serviramo u duboki tanjur, ukrašavajući ga svježim bosiljkom i nasjeckanim peršinom koji mu dodatno daju prepoznatljivu svježinu i božanstven miris.
Naš bijeli rižoto s plodovima mora je pravi simbol izvrsnosti i pažljivog pripremanja. Uz svaki zalogaj, osjetit ćete morsku svježinu, bogatstvo okusa i umjetnost koju donosi naša kuhinja.