DOMAĆI RAVIOLI SA SIPOM U UMAKU OD JADRANSKIH KOZICA (Međujelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

za 10 osoba:
1,5 kg crvenog luka
700 g očišćene sipe
300 g češnjaka
malo špinata
1 dl crvenog vina
1 dl maslinovog ulja
sol
papar
50 g lista peršina
750 g brašna
8 jaja
20 g soli
200 g špinata

umak od kozica:
300 g crvenog luka
1 kg očišćenih kozica
100 g češnjaka
1 dl bijelog vina
1 dl maslinovog ulja
sol, papar
50 g lista peršina
0,3 dl konjaka
300 g pirea od rajčice

Upute za pripremanje:

Na maslinovom ulju propirjamo sitno narezan crveni luk. Kad luk uvene, dodamo sipu narezanu na kockice. Sve skupa dobro propirjamo i dodamo češnjak te zalijemo ribljim temeljcem. Posolimo, popaprimo te pri kraju kuhanja dodamo 1 dl crvenog vina i zatim pustimo da se ohladi.


Špinat skuhamo i nasjeckamo pa ga dodamo u brašno, jaja i sol te zamijesimo tijesto. Razvučemo ga što tanje i izrežemo za raviole. Stavimo sipu kao nadjev i dobro zatvorimo sa svih strana kako se ne bi otvorili prilikom kuhanja.


Na maslinovom ulju popirjamo crveni luk, dodamo češnjak, kozice i bijelo vino. Zatim dodamo peršin, sol i papar uz malo pirea od rajčice. Zalijemo temeljcem od jadranskih škampa, prokuhamo i dodamo kuhane raviole. Na kraju dodamo malo konjaka i serviramo toplo.