OTOČKA JANJETINA “POD TEĆU” (Glavno jelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

350 g janjetine s otoka (s kostima)
3 dl maslinovog ulja
50 g kapule
30 g mrkve
20 g češnjaka
1 g ružmarina
0,5 g majčine dušice
0,5 g lovorovog lista
0,5 g koromača
0,5 l crvenog vina
1 g soli
0,5 g papra

prilog palačinke:
100 g tijesta za palačinke
50 g skute
50 g šparoga

Upute za pripremanje:

Posoljenu janjetinu popržimo na vrućem maslinovom ulju sa svih strana te dodamo povrće. Lagano pirjamo oko 90 minuta dodajući začinsko bilje te podlijevamo vinom. Kad meso omekša, izvadimo povrće, propasiramo ga i vratimo u umak. Meso narežemo na manje komade.
Meso na tanjuru prelijmo umakom. Poslužimo uz pohanu palačinku punjenu skutom i otočkim divljim šparogama.