POLPETE OD (MORSKOG) PASA S BLIŠNJAKOM (MASLAČAK) I KRUMPIROM (Glavno jelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba
Polpete:
50 dag očišćenog psa
3 kriške starog kruha namočenog u mlijeko
1 jaje, sjeckani peršin
češnjak
sol
papar
ulje za prženje
Prilog:
50 dag blišnjaka
50 dag koromača
50 dag rige
30 dag krumpira
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar

Upute za pripremanje:

Sameljemo meso pasa. Dodamo sve ostale sastojke i umijesimo masu od koje pravimo male polpete. Polpete pržimo na ulju.
Prilog: Skuhamo blišnjak, koromač, rigu i krumpir, procijedimo i zgnječimo. Na vrućem ulju ispržimo sitno nasjeckani češnjak i dodamo mu zgnječeno povrće. Posolimo i paprimo prema okusu.