POŠIRANI FILET BRANCINA PUNJEN SMJESOM OD ŠKAMPI, BLITVE I MRKVE (Glavno jelo)

Specijalitet Primorske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe: 4 fileta svježeg brancina (oko 120 g za svaki), 4 manja krumpira, 2 mrkve, 2 cikle, 8 dl ribljeg temeljca, 1 dl žlahtine, 1 dl maslinovog ulja, sol i papar, 4 repa očišćenih škampi

Upute za pripremanje:

U ribljem temeljcu skuhamo krumpir i mrkvu, a kuhanu ciklu ispečemo na maslinovom ulju.
Očišćene filete malo posolimo i na svaki stavimo malo začinjene blanširane blitve, štapić mrkve i škamp. Zarolamo, umotamo u aluminijsku foliju, probodemo štapićem par rupa i stavimo poširati u riblji temeljac uz dodatak bijelog vina. Napomena: temeljac ne smije kuhati (oko 90°C).
Prije serviranja lagano posolimo i popaprimo te pokapamo maslinovim uljem.