JELENJI MEDALJONI S DVOBOJNIM DOMAĆIM REZANCIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

za dvije osobe:
400 g jelenjeg karea
50 g suhe slanine
100 g vrganja
sol
papar – po želji
1 velika žlica džema od borovnice
1 dl crvenog vina Cuvee CMS Zdjelarević
2 dl goveđeg temeljca
30 g maslaca

za 10 porcija tjestenine:
1 kg brašna
7 jaja
3 dl vode
malo soli

Upute za pripremanje:

Na tavi rastopimo maslac i sa obje strane kratko ispečemo medaljone jelena. Meso odložimo sa strane, a na masnoću dodamo sitno nasjeckanu slaninu i vrganje. Pirjamo dok tekućina ispari. Zalijemo crvenim vinom i goveđim temeljcem. Dodamo džem od borovnice te sol i papar po želji.
Rezance radimo tako da dobro zamijesimo tvrdo tijesto i pustimo ga da se diže otprilike sat vremena. Kada je tijesto gotovo, razvaljamo ga i režemo na trake široke otprilike 1 cm. Kuhamo u vodi 10 minuta. Ukoliko želite višebojne domaće rezance, dodajte u jedan dio smjese žlicu sitno sjeckanog peršina ili npr. ribane mrkvice.
Na topao tanjur serviramo jelenje medaljone i sa strane, domaće rezance. Prelijemo umakom. Dekoriramo kratko poprženim malim rajčicama.