KUTJEVAČKI SRNEĆI MEDALJONI (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
80 dag srneće pisanice
5 dag brašna
1 žlica brašna
1 žlica estragona
1 dl crnog vina
1 dl kiselog vrhnja
3 dl temeljca
1/2 vezice peršina
10 dag grožđa
1 dl bijelog vina
1 limun
1 žlica cimeta
sol, papar, ulje

Upute za pripremanje:

Srneće meso oblikovati u medaljone, posoliti, popapriti, premazati estragonom i uvaljati u brašno. Popržiti meso s obje strane na zagrijanom ulju, te pirjati tridesetak minuta dolijevajući povremeno juhu temeljac i crno vino. Grožđe prokuhati u bijelom vinu kojem se dodaju kriške limuna i cimet. Srneće medaljone posložiti na kriške prženog kruha i posuti grožđem. U umak u kojem se pirjala srnetina umiješati vrhnje i sjeckani peršin. Umak poslužiti uz medaljone u zasebnoj zdjeli.