Sastojci:
(za 4 osobe)8 jaja
9 dag maslaca
3 dag brašna
5 dl mlijeka
1 dl
limunov sok
sol, papar
15 dag riže
peršin
20 g ribanog parmezana
1 žlica miješanog suhog začinskog bilja
Upute za pripremanje:
Jaja tvrdo skuhajte (oko 5 minuta), pa ih pažljivo ogulite. Posebno pripremite bijeli umak – bešamel: zagrijte 5 dag maslaca, umiješajte brašno i sasvim kratko pržite. Zalijte hladnim mlijekom, dodajte začinsko bilje i miješajući kuhajte oko 5 minuta dok se umak ne zgusne. Dodajte još malo limunova soka, papar i slatko vrhnje.U posebnoj posudi na preostalom zagrijanom maslacu kratko popržite opranu rižu. Zalijte je s oko 3 dl vode, malo posolite i ostavite da se napola skuha. Umiješajte nasjeckani peršin i rasporedite rižu u vatrostalnu posudu. Na rižu posložite uzdužno prerezana jaja, sve prelijte pripremljenim umakom i pospite ribanim sirom.
Stavite zapeći oko 15 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C.