ACQUACOTTA MAREMMANA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 rebro celera
2 luka
3 raznobojne paprike
4-5 zrelih rajčica
4 kriške domaćeg kruha
4 jaja
bosiljak
maslinovo ulje
juha od povrća
ribani sir Pekorelo

Upute za pripremanje:

Luk očistite, narežite na tanke listiće i pirjajte na tihoj vatri na 4-5 žlica ulja. Kada luk postane staklenast, dodajte rajčicu narezanu na komadiće, listiće paprika, kockice celera, vezicu bosiljka, sol i papar. Poklopite posudu i kuhajte na umjerenoj vatri sat vremena, povremeno podlijevajući juhom od povrća. U duboke tanjure složite krišku prepečenog kruha i prelijte kipućom juhom. Na kraju u svaki tanjur ulijte svježe jaje i pričekajte koju minutu da se bjelanjak stvrdne i formira "košuljicu" oko žumanjka. Pospite krupno ribanim sirom i poslužite. Acquacotta je jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo jelo.