BOGATA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
500 g kultiviranih šparoga
500 g dagnji
4 lijepe zrele rajčice
250 g sira za pizzu
režanj češnjaka
peršin
začinsko bilje (kozalac), po izboru
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Šparoge povežite u stručak, postavite ih u lonac uspravno, uronjene u vodu do bijelog dijela. Poklopite i kuhajte 15 minuta. Šparoge zatim ocijedite i ostavite da se prosuše.
Uklonite im tvrđi dio, lagano posolite i popaprite, te prelijte rastopljenim maslacem.
Očistite rajčice: dvije rajčice izrezat ćete na kriške, a druge dvije fino usitnite, posolite i popaprite. Dagnje očistite i pirjajte s malo vode, s češnjakom i peršinom dok se ne otvore. Školjke izvadite iz ljušture i držite na toplom.
Tijesto razvaljajte dosta visoko. Nanesite usitnjenu rajčicu, dodajte šparoge, zatim kriške rajčica i sira za pizzu, te ukrasite dagnjama.
Pecite pizzu 20 minuta na 200 °C, po želji ukrasite svježim kozalcem i razrežite prije posluživanja.