Sastojci:
tijesto za pizzuNadjev za punjenje:
300 g mljevenog goveđeg mišića
300 g gustog umaka od rajčica
pola mrkve
glavica luka
pola rebra celera
crno vino
60 g brašna
mlijeko
ribani parmezan
50 g maslaca
Upute za pripremanje:
Pripremite tijesto i pustite da se diže 1 sat. Mrkvu, luk i celer sitno nasjeckajte i pirjajte na 4-5 žlica ulja. Mljeveno meso prepržite na jakoj vatri desetak minuta, posolite i podlijte s pola čaše vina.Dodajte pirjano povrće i nastavite kuhati još 40 minuta. U tavici rastopite maslac i primiješajte mu brašno. Polako dodajte mlijeko i napravite bešamel umak na laganoj vatri, uz neprekidno miješanje. Kada se umak počne zgušnjavati, posolite, još malo kuhajte i ohladite.
Razvaljajte tijesto na debljinu od 1 cm i podijelite ga u četiri kruga. Prekrijte mesom i prelijte s malo bešamela.
Nadjev pospite ribanim parmezanom, preklopite rubove i čvrsto pritisnite.
Pecite 20 minuta na 220°C.