CANNOLI (Desert)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

150 g bijelog brašna
15 g gorkog kakaa
30 g margarina
1 jaje
25 g krupnog šećera
60 ml crnog slatkog vina (Marsale)
12 metalnih oblika tuba
ulje

za nadjev:
500 g ricotta sira
250 g šećera kristal
100 g obične čokolade
80 g kandirane tikve
50 g pistacija
malo Kotanyi cimeta
kandirana kora od naranče

Upute za pripremanje:

Umiješajte jaje u brašno, dodajte maslac ili margarin, šećer, kakao rastopljen u vinu ili Marsali i malo soli. Kada dobijete glatko tijesto ostavite da odstoji oko sat vremena. Razvaljajte u tanko tijesto i izrežite na kvadrate. Svakog omotajte dijagonalno oko metalnih cjevčica. Pažljivo stisnite zajedno rubove tijesta sa prstima. Zagrijte puno ulja u dubokoj tavi i stavite ih peći. Kada dobiju zlatno žutu boju izvadite ih i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu pomiješajte šećer u prahu sa cimetom dodajući malo mlijeka. Krema bi trebala biti glatka i dosta gusta. Dodajte kockice čokolade i kandiranu tikvu, a zatim pažljivo izvadite cjevčice iz kanola i napunite ih nadjevom. Ukrasite sa komadićima kandirane kore naranče koje ćete staviti na krajeve kanola i pospite šećerom u prahu.